25 Temmuz 2010 Pazar

iPhone için CameraBag

Camera Bag - iPhoneCameraBag iPhone için Nevercenter tarafından geliştirilmiş bir fotoğraf uygulaması. 12 farklı efekt ve makine seçeneğiyle umut vermeyen fotoğrafları bile yayınlanmaya uygun hale getirebiliyor.

Bu efekt seçeneklerinin ilki Helga.
Helga efekti verdiğiniz fotoğraflar soluk bir görünüme kavuşuyor. Vintage karakteriyle baskın renkleri diğerleri ile uyumlu hale getiriyor. En çok tercih ettiğim, beni en az hayal kırıklığına uğratan efekt bu.

Colorcross hem uygulamanın hem kişisel listemin ikinci sırasında.
Helga'nın aksine baskın renkleri adeta cilalayan bir özellik taşıyor. Bu yaz keşfettiğim püf nokta ise "tatil yaramış" dedirtmek için kullanılması gerektiği. Çünkü yanaklardaki kırmızılığı derinleştiriyor ve sanki dingin bir tatilden yeni dönmüşsünüz izlenimi veriyor.


Mutlaka akılda tutulması gereken son seçenek ise 1974.
Fotoğrafları, evin bir köşesinde bulduğum, Kıbrıs tatilinden kalma 2. sınıf bir makineden çıkmışa çeviriyor. Ancak fotoğraflar 2. sınıf değil, nostaljik bir havaya kavuşuyor. Matlaşmış renklere, hafifçe uzatılmış bir çerçeve eşlik ediyor.

Bunların dışında Polaroid görünüm sağlayan Instant, dergi sayfalarında yer alabilecek kadar parlak Magazine, canlı ve rengarenk kareler için Lolo, geniş ekranda üstten ve alttan keserek sinematografik bir hava yaratan Cinema, farklı dönem ve objektiflerden çıkmış siyah-beyaz fotoğraflar için Silver, 1962 ve Mono, kızılötesi görüntü için Infrared ve son olarak ne işe yaradığı sanırım sadece profesyoneller tarafından bilinen balıkgözü için Fisheye da kullanabilirsiniz.

Camera Bag - iPhoneCamera Bag - iPhoneCamera Bag - iPhone





CameraBag'i iPhone ve iPad'de uygulama, bilgisayarınızda ise program olarak kullanmanız mümkün. Uygulama için $1,99 fiyat uygun görülmüş, bilgisayarınıza indirmek için ise $19 isteniyor. Sanırım eğlencelik, iPhone imkanları dahilinde yeni renkler yaratmak için paraya kıyılabilir ama bilgisayarda daha profesyonel seçenekler için harcama yapmak daha mantıklı.


Uygulamayı iPhone'unuza indirmek için kısa bir
iTunes Store ziyareti yapmanız yeterli.

Fotoğrafların tamamı iPhone ile çekildi.

  1. CameraBag - Original
  2. CameraBag - Helga
  3. CameraBag - Colorcross
  4. CameraBag - 1974