24 Nisan 2012 Salı

Organik ürün nereden alınır? İpek Hanım Çiftliği

Her şey UZMANTV'de Genel Yayın Yönetmenim olan Defne Andaç'ın (@defneandac) attığı bir tweet ile başladı. İpek Hanım Çiftliği'nin engin dünyasına bu sayede dahil olduk. Madem doğanın beşiğinde oturuyoruz neden içeriğini bilmediğimiz, daha kötüsü bildiğimiz halde sırf daha iyisini arayıp bulmadığımız için yemek zorunda kaldığımız ürünlerle yetinelim ki diye düşündük ve ilk adımı attık.

Pınar Kaftancıoğlu'nun bizim Ayvalık planlarımıza benzer bir hevesle gidip yerleştiği Nazilli'deki evini giderek arsalarla desteklemesi sonucu kurulan İpek Hanım Çiftliği (ismini Pınar Hanım'ın kızından alıyor) tamamı 500 dönüme ulaşan genişliğiyle her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir yer.

ipek_hanim_ciftligi
Pınar Hanım ürünlerine çok güveniyor ve yönetmeliklerin etrafından dolaşarak organik sertifikası alan işletmelere inat böyle bir başvuruda bile bulunmamış. Lezzetin, iyi niyetin her türlü sertifikadan önce geldiğini kendisi de çok iyi biliyor.

Bu işe hobi olarak başlasa da giderek artan talep onu mininum kâr ve maksimum müşteri memnuniyeti ile genişlemeye sevk etmiş. Şimdilerde genelde büyükşehirlerden gelen siparişleri titizlikle hazırlıyor ve koli ile gönderiyor.

Haftalık gönderdiği ve sürekli güncellediği çok başarılı bir de listesi var Pınar Hanım'ın. Bu listede istediğiniz ürünleri ve istediğiniz miktarı işaretlediğinizde en altta size ücreti hemen gösteriliyor. Üstelik 8,5 TL'nin üzerindeki kargo ücretlerini havale miktarından düşebiliyorsunuz.

İnternet sitesini detaylı incelediğimde bu çiftliğin bir butik otel olmadığına kanaat getirdim. Zira kimsenin bırakın sizinle ilgilenmek ve lüks bir ortam sunmak, kafasını kaşıyacak zamanı yok. Çünkü sürekli mevsim değişiyor, bahçeler tarlalar sürekli ilgi istiyor.

İpek Hanım Çiftliği
Ocaklı Köyü Mevkii
Nazilli, Aydın
Tel: 0533 328 2615
http://www.ipekhanim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder