17 Nisan 2012 Salı

Anadoluhisarı'nda yemek için nereye gidilir? Dere Balık

Göksu Deresi hayatımızı kurtardı desek yeridir. Kıyısında önce kahvaltı edecek güzel bir cafe, ardından nargile içebileceğimiz bir çimenlik bulduk. Eve 10 dakikalık mesafedeki bu hayat kurtarıcıların ardından sanırım rakı-balık, iki tek, cuma içmesi aktivitelerine ev sahipliği yapacak mekanı da geçtiğimiz hafta sonu keşfettik; Dere Balık.

dere_balik_anadoluhisari
Anadoluhisarı'nın bitişiğindeki bu meyhane aynı zamanda köprüye de komşu. Derenin diğer yakasından geçerken, önünden Göksu Cafe'ye giderken sürekli gördüğümüz ama fiyatlarından emin olamayıp içeri atmaya çekindiğimiz bir mekandı.

Aslında dışarıdan bakınca pahalı görünmüyor ancak İstanbul'da Boğaz gören mekanlardaki akıl almaz fiyatlar da herkesin malumu.

Dere Balık iki katlı, ayrıca güzel havalarda dere kenarında, teknelerin kıyısına atılan 4-5 masa daha var. Biz gittiğimizde giriş katı boştu. Ancak üst kat tamamen doluydu. Boş masa varken biz dere kıyısını tercih ettik. Servis oldukça hızlı ve garsonlar da gayet ilgiliydi.

Süremiz kısıtlı olduğu için ana yemek almadık, ancak tattığımız bol mezenin tamamından memnun kaldık diyebilirim. Özellikle hardal ve soğanlı levrek marin benim kişisel favorim oldu. Ancak paçanga böreğini tavsiye etmem, normalin iki katı sarılmış yufka nedeniyle malzemesine ulaşmakta ve tadını almakta güçlük çektik.

19 sularında mekandaydık ve saat 20 gibi kalktık. İçeri girdiğimizde ise keman nameleri başlamıştı. Belli ki bir süre sonra keman üst kata çıkacak ve daha zevkli bir demlenmeyi mümkün kılacak. Saatinizi bu eğlenceye göre ayarlayabilirsiniz.

Dere Balık
Toplarönü Sokak, No:11
Anadoluhisarı, Beykoz
Tel: 0216 332 26 09
http://www.derebalik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder