10 Nisan 2012 Salı

Beylerbeyi'nde yemek için nereye gidilir?

İstanbul'da meyhane denince akla gelen birçok yer vardır da hakkını vererek bu işi sürdüren bir elin parmaklarını geçmez.

Bunlardan benim ilk aklıma gelen ve en çok sevdiğim kuşkusuz Beylerbeyi'nde yer alan İnciraltı Restaurant.

Beylerbeyi sahilinde yer alan İnciraltı Galatasaray Lisesi'nden arkadaşlarımla buluşmak için tercih ettiğimiz, eşimle pazar kahvaltılarında ziyaret ettiğimiz bir yer.

Ertuğrul Abi'nin (Çalak) misafirperverliğiyle daha da çekici hale gelen mekanın bence en önemli özelliği her öğünde damağınızda güzel tat bırakacak malzemeleri bir araya getiriyor oluşu. İster serpme kahvaltı için gidin ister 2 kadeh atmaya ister geceleri ağır ağır demlenmeye... Herkes için, günün her anı için keyfinizi yerine getirecek detaylar mevcut. Çünkü işini severek yapan bir kadro var.

Nasıl keşfettik?

İnciraltı'nı 2008 yılının bir yaz günü eşimle birlikte keşfettik. O zamanlar Beylerbeyi'nde bir evdeydik ve pazar kahvaltıları haftanın en güzel anlarını oluşturuyordu. Neden sahile inmiyoruz derken karşımıza çıkıverdi.

Kapısındaki çiçekler ve tabelasıyla zaten yeterince davetkardı. Bir de sahibinin Galatasaraylı olduğunu öğrenince vazgeçilmezler arasında hemen yerini aldı.

Hava durumuna göre incirlerin altındaki bahçede veya daha geniş katılımlı sonbahar-kış organizasyonları için 1. katta oturabilirsiniz.

Herhangi bir yemeğin, mezesini diğerinden ayıramasam da özellikle önerebileceklerim şöyle (siz yine de İnciraltı menüsüne bir göz atabilirsiniz);


Meze
  • Uskumru taratoru
  • Topik
  • Fava
Ara Sıcak
  • Uskumru dolması
  • Ahtapot ızgara
Ana Yemek
  • Asma yaprağında sardalya
  • Pırasa köfte
Tatlı
  • İncir tatlısı
  • Bitter çikolatalı eritme helva
Yemeğin arkasından hiç merak etmeyin, siz istemeseniz de kahvenizle beraber tamamen el yapımı, balkona doğru baktığınızda kavanozlarını görebileceğiniz likörlerden de birer bardak gelecek.

Derseniz ki bir profesyonelden de konuyla ilgili bilgi alalım, o zaman size Vedat Milor'un tavsiyelerini içeren bir video öneriyorum;
http://video.ntvmsnbc.com/tadi-damagimda-17-subat-2012.html

İnciraltı Restaurant
Arabacılar Sokak, No:4 Beylerbeyi
Tel: 0216 557 66 86
http://www.inciralti.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder