22 Mart 2012 Perşembe

Takip ettiğim podcastler (1)

Bildiğiniz üzere İstanbul'da evden işe, işten eve ulaşım oldukça uzun zaman alıyor. Toplu taşıma kullanıyorsanız bu sürenin size daha da uzun geleceğini de biliyoruz. O nedenle radyo, müzik, kitap vazgeçilmez oluyor. Eğer toplu taşıma kavgalarından, bağırış ve kornalardan kendinizi soyutlamak istiyorsanız birkaç podcast tavsiyem olacak;

Günün açılışını TWiT ekibinin hazırladığı ve günlük olarak servis ettiği Tech News Today (TNT) ile yapıyorum. Eğer teknolojiyle ilgili bir iş yapıyorsanız veya teknolojik donanım ve yazılımlara ilgi duyuyorsanız takip etmekten mutlaka zevk alacağınızı düşündüğüm bir podcast.

Tom Merritt'in (@acedtect) sunuculuğunu yaptığı programda düzenli olarak destek verenler Sarah Lane (@sarahlane) ve Iyaz Akhtar (@iyaz). Ancak günün anlam ve önemine bağlı olarak yeni konuklar da alınıyor. Ortalama 45 dakika süren program çok hızlı akıyor ve dinlerken insanı hiç zorlamıyor.

Devamında biraz haber diyorum ve başvurduğum kaynak BBC Türkçe Basın Özetleri. Kıskanılacak derecede anlaşılır bir Türkçe ile sunulan podcastte İngiliz gazetelerinde bir önceki gün çıkan önemli haberlerin özetlerine ulaşmanız mümkün.

Her basın organında olduğu gibi BBC'nin de tarafsızlığı sorgulanabilir. Ancak gerek ciddiyeti, gerekse kalitesi ile benim başvuru kaynaklarımdan biri. Ne yazık ki BBC'nin Türkçe olarak servis ettiği tek podcast bu.

Podcastlere burada devam ediyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder