22 Mart 2012 Perşembe

Takip ettiğim podcastler (2)

Düzenli olarak takip etmeye çalıştığım podcastleri tanıtmaya şurada başlamıştım.
Sayfalarca yazıyı tek seferde zaten okumayacağınızı düşünerek parçalara ayırdığım yazıya burada devam ediyorum.

Yolculuklarımın hızla bitmesinde katkısı olanların en önemlileri arasında hiç kuşkusuz Josh Clark ve Charles "Chuck" Bryant tarafından sunulan ve her konudan merak edilenleri detaylı bir araştırmayla sunan Stuff You Should Know isimli podcast var.

3 ila 5 günlük aralarla yayınlanan podcastte iki arkadaşın sohbeti şeklinde geçen konuşmalar asla sıkmıyor ve temel bilgileri hap şeklinde dinleyiciye sunuyor.

Konuşmalar sırasında bahsi geçen önemli konular sunucular tarafından not alınıyor ve ileriki şovlarda bahsedilmek üzere listeleniyor. Bir gün SETI Projesi'nden bahsedilirken, ertesi programda konu ortaçağ düellolarına gelebiliyor.

HowStuffWorks ekibinin bir parçası olarak Stuff You Should Know'un yanı sıra, Stuff From The Future da takip edilmesi gereken podcastlerden. Ancak bunu indirmesi biraz daha uzun zaman alıyor, zira bu bir video podcast. Yapay zeka, kitaplar, kişisel iletişim, üniversiteler vb. gelecekte nasıl şekilleneceğini merak ediyorsanız fikir edinmenize yardımcı olabilecek bir kaynak.

Alt textSon olarak ucu bucağı olmayan BBC Documentaries'den de bahsetmem gerekir. BBC'nin podcast arşivi hemen her haber ağını kıskandıracak kadar geniş. Teknolojiyi önden takip etmenin yararlarını bu açıdan da sıklıkla yaşadıklarını tahmin ediyorum.

2007'den bu yana her iki günde bir eklenen belgeseller, dinleyecek zamanı olanlar için hazine değerinde. Gazze'de olan bitenden Yunanistan'ın geleceğine, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evsizlerden Haiti'deki kolera salgınına kadar, geniş yelpazedeki konular hem öğrencileri hem dünya politikasına hakim olmak isteyenlerin başucunda yer almalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder