23 Mart 2012 Cuma

Bahcemizde neler yapmamiz gerekiyor?

Posted via iPhone

Beykoz'da bahceli eve tasininca buldumcuk olmayip acilen harekete gecmek ve bir plan cercevesinde calismak gerektigini dusundum.

Asagidaki listeyi tamamladigimizda artik kendi yagimizla kavrulup huzura erecegimiz gune yaklastigimiza kanaat getirecegim.

Tasinir tasinmaz yaptirdigimiz seramikler cok soguk gecen kisa dayanamadi ve bir kismi dokuldu. Elden gecirilip tekrar yapistirilmasi gerekiyor.

2 donum bahcenin buyuk bolumu agaclarla kapli. Kalan yerlerde atolyemizi insa ettikten sonra tarim yapmayi planliyoruz. Toprak dokturdukten sonra kapisini calacagim kisi bu isin okulunu okumus olan mektepten kardesim Selen Caglayik Eloglu olacak.

Cicek ekmeye baslamak istiyoruz. Aklinizda olsun, ucuz tohum ve cicegin adresi, eger erken saatlerde ugrayabilirseniz, Sali sabahi Bauhaus'tur. Burasi her cins cicek icin profesyonellerin de tercihi.

Tesisattaki kacaklari tespit etmek sulama sistemini kurmak elzem. Tasarruf bir yandan, ergonomi diger yandan bastiriyor. Kuyu suyunu analize gonderip turlu isler icin kullanmaliyiz.

Ilaclama mevsimi geldi. Zaten karinca, orumcek vazgecilmezimiz. En azindan zararlilardan temizlenip bahcede bir oturma duzeni kurabiliriz.

beykoz_erik_agaci
Konfor?

Arkadaslarimizin da yararlanabilmesi icin 90 metrekarelik terasimiz isler hale gelmeli. Bunun icin dis mekan oturma grubu bakim istiyor. Ince bir zimpara, mobilya yagi ile bu sorunun da ustesinden gelecegiz.

Kayinvalidemin maddi destegi ile ilk etabini atlattigimiz bahce aydinlatmalarini tamamlama zamanidir. Philips ile bu isi de cozeriz gibi geliyor.

Vakit isbasi yapma vaktidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder