3 Nisan 2012 Salı

Bahçe çalışmalarımız başladı (4)

Bahçemizde en kısa sürede misafir ağırlamak için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Her hafta sonu ve fırsat buldukça hafta içi toprak, çiçek ve böcek ile haşır neşir oluyoruz. Yağmur biraz engellese de serin hava şartları kolaylaştırıyor.

Pazar gününün aktivitesi ligustrumları dikmek ve bahçede budama yapmaktı. Tabii ki, ağaçlar uzun zamandır ilk kez budanacağı için bir profesyonele, Kamil Bey'e danıştık. 1 tam günde tüm bahçeyi bitirebileceğini öğrenince de hemen el sıkıştık.

bahce-calismalari-devam-ediyor








Bir sonraki budama sırasında incelikleri öğrenir ve ağaçlara çocukluğumdaki gözükaralıkla tırmanmayı başarabilirsem budama işini de tek başıma hallederim.

Budama sırasında bahçemizi keşfetme imkanı da bulduk.
  • Az sayıda olduğunu sandığımız fındık ağaçlarımızın 14 tane olduğu
  • Erik ağaçlarının yabani olduğu ve 1-2 ay içinde aşılama yapılırsa 'evcilleşeceği'
  • Yılan ve akreplerin kolaylıkla saklanabileceği alanlar olduğundan eve yakın bahçe duvarlarına sarmaşık sardırılmaması gerektiği 1 günde aldığımız tüyolardan bazıları.
Ayrıca zakkumun zehirli yaprakları olması sebebiyle, özellikle küçük çocukların yaşadığı evlerde ekilirken dikkatli olunması ve hatta hiç ekilmemesi gerektiği de kısa vadedeki planlarımız açısından önemli bir detaydı.

Günün devamı bir sonraki yazıda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder