18 Ocak 2011 Salı

Motovale için iş geliştirme fikirleri (1. kısım)

Motovale hakkında genel bilgiyi önceki yazımda vermiştim. Birbirini takip eden iki yazıda ise Motovale'nin kurucu ortaklarından Emirhan Şapoğlu ile de paylaştığım gelir modeli ve iş geliştirme fırsatlarını aktaracağım.

İlk aklıma gelen Yemeksepeti.com ile ortaklık yapıp hem tanınırlığı hem de müşteri sayısını artırmak. Dragons' Den programındaki tavrıyla Nevzat Aydın'ın, bu tip yeni projelere açık olduğunu söyleyebiliriz.

Yemeksepeti.com'a girişte 2 yöntem benim aklıma daha çok yattı. İlki belli fiyatın üzerindeki siparişleri için verilen hediyeler arasında yer almak. Bunun için hediye listesine müşteriye özel indirim önerisiyle girmek yeterli. Ayrıca 'sadece içki siparişi veren müşterilere göster' gibi bir filtreleme ile daha net bir hedefleme de yapılabilir.

Diğer bir yöntem ise alkollü içki siparişi veren müşterilerin ödeme sayfasına geldiğinde karşısına çıkacak olan 'Motovale hizmeti almak ister misiniz?' sorusu. Bu sayede insanların alkol aldığına dair algısını kuvvetlendirmek ve Motovale'yi kitlelere anlatmak mümkün olacaktır. Ev partisi gibi organizasyonlar için verilen siparişleri ise sıcak satışa dönüştürmek bile olanaklı.

Herkesin aklına gelen benim ikinci sırada geldi. 'Doğal müşterilerin' ayağına gitmek. Her türlü bar, kulüp ve meyhanenin müşterisi Motovale'nin ulaşmak istediği kitle. Ancak iş yeniliklere açık olmak, 'ben bu kafayla da araba kullanırım' diyenleri elemekse semtler konusunu iyi etüt etmek gerekiyor. Sanırım Beyoğlu, Boğaz kıyısı, Nişantaşı, Kadıköy ve Bağdat Caddesi bu noktada öne çıkıyor.

Motovale içki içtikten sonra değil, mekana girerken akılda olması gereken bir fayda. Çünkü keyiflenen kişi rezervasyon, telefon etme gibi aktiviteleri angarya olarak görmeye başlıyor.

Bu nedenle girişte tanıtıcı panolar olması, masalarda ve menülerde Motovale isminin geçmesi hatta anlaşılan yerlerde canlı performanslar sırasında Motovale'den bahsedilmesi çok etkili olacaktır. İndirim kelimesinin cezbedici fonksiyonu da bu tip mekanlarda artar.

Çözüm önerilerim devam ediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder