30 Mart 2012 Cuma

Bahçe çalışmalarımız başladı (2)

Beykoz Görele'deki evimizin bahçesindeki çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Listeyi sizinle paylaşmış ve ilk etaptaki çalışmalarda neler yaptığımızı anlatmıştım. Aynı hevesle, Öykü'nün hafta boyunca evde olmasını da fırsat bilerek çalışmalara hafta içi de devam ettik.

Randevulaştığımız gibi Beykoz Fidanlığı'ndan Kamil Bey ağaçları dikmek üzere geldi. Biz tüm gün çalışacağını, "gözü gibi bakacağı" ağaçların her birini sakınarak dikeceğini düşünürken, yılların verdiği deneyimle işi öğlen olmadan bitti. Biz yevmiyeyi vermiş ancak kendisini tam gün tutamamış olduk. Artık budama için geldiğinde hesaplaşırız.

Neyse ki yardım etmek üzere gelen arkadaşla birkaç saat çalışma fırsatı bulduk. Önceki gün ağaçların dikileceği çukurları kazdığından işimizi de hızlandırmıştı. Bu arada aklınızda bulunsun, saksıdaki servileri dikmek için 50 cm genişliğinde ve 40 cm derinliğinde çukurlara ihtiyacınız var. Ayrıca ne kadar kaliteli ve gübre oranı yüksek toprak kullanırsanız fidanların tutma ihtimali de o kadar artıyor.

beykoz-bahce

Sonraki aşamada bahçede yıllardır balta girmemiş bölümden başlayarak yabani otlardan, içinde yürünmez hale gelen çalılardan arınma işlemini başlattık. Çıkan 60'tan fazla çöp torbasını attığımızda hafriyat sanarak almayacak çöpçüleri atlatmak için 1 haftaya yaymak gerektiğini fark ettik.

Bahçe ve teras düzenlemesindeki bana en çok moral veren gelişme ise taşlarımızın düzeltilmesi oldu. Aşırı soğuklar ve don nedeniyle yerinden oynayan, dökülen seramiklerimiz yeniden yapıştırıldı. Eve geldiğimizde bizi artık güzel bir teras karşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder