14 Mart 2012 Çarşamba

iPhone için Looptastic - Evinizin DJ'i

Yeni Medya Düzeni yazılarımla devam edeyim.

Sound Trends LLC, yaratıcılığına güvenen, amatör veya profesyonel olarak DJ’lik ile ilgilenen, ses montajı ve prodüksiyona hevesi olanları tatmin edebilecek program ve uygulamaları ile tanınan bir şirket.

Sound Trends tarafından üretilen Looptastic uygulaması farklı detay seviyesine sahip 3 farklı seçenekle sunuluyor. Bunların ilki ev kullanıcıları için yeterli olabilecek Looptastic Free.

Adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz olan bu versiyonda yapabilecekleriniz sınırlı. 5 temel döngünün (loop) üzerinde çalışabilir, ritim ve enstrüman ekleyerek kendinize bir altyapı oluşturabilirsiniz. Ancak işiniz daha profesyonel bir uygulama gerektiriyorsa Looptastic Producer’a geçmeniz şart.


Çok indirilenler arasında

TouchOSC ve Mixr gibi çok tercih edilen DJ uygulamaları arasında kendine yer edinmiş olan Looptastic Producer 9,99 $’lık fiyatını hak eden bir performansa sahip. İçinde altyapı olarak kullanabileceğiniz tam 380 hazır demo bulunuyor. Bu demoların birden fazlasını aynı anda oynatma imkanınız var.

Eğer 3G ve üzeri bir iPhone modeline sahipseniz mikrofon yardımıyla kayıt da yapabiliyorsunuz. Kaydınızı paylaşmak için ise ne yazık ki kapalı bir sistem olan SoundCloud’u kullanmanız gerekiyor.

Şirketin diğer uygulamaları arasında hem iPad hem de iPhone kullanıcıları düşünülerek hazırlanmış olan seçenekler bulunuyor. Bunlar özellikle techno, trance ve dubstep altyapısı oluşturmak için kullanılabilen Grüvtron, işin içine kendi sesinizi de katabileceğiniz, WAV ve AIFF dosyaları üzerinde çalışabileceğiniz Sound Warp ve CD kalitesinde düzenlemeler yapabileceğiniz, çoklu dokunma seçeneği ile gelen studio.HD.

Diğer uygulamalar ile ilgili bilgi almak için Sound Trends’in internet sitesini, Looptastic’i denemek ve fikir edinmek için App Store’u ziyaret etmek faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder