14 Mart 2012 Çarşamba

iPhone için SoundHound - Bu Şarkı Neydi?

Yeni Medya Düzeni ile devam...

Herkesin başına gelmiştir; kulağınıza bir yerlerden müzik çalınır veya aklınıza bir şarkı gelir, düşünür durursunuz acaba bu neydi diye? Kafasına takılan, gün boyu düşünen, eşi dostu arayıp dinleten bile bulunur. İnternetin bu duruma bir çare bulmaması elbette düşünülemez. Çözüm SoundHound.

SoundHound oldukça gelişmiş bir veritabanı kullanıyor. Bu veritabanına kullanıcı olarak yardımcı olmak mümkün. midomi.com adresine giderek dilediğiniz parçayı dilediğiniz dilde söylüyor veya sadece mırıldanıyorsunuz. Böylece uygulamada ıslık çalarak veya mırıldanarak da arama yapmak mümkün oluyor. Tabii bulunduğunuz yerde ne kadar az dış ses varsa arama sonuçları da o denli sağlıklı oluyor.

Arama sonucu demişken karşınıza çıkan ekran sadece şarkının ve sanatçının isminden oluşmuyor. Oldukça kapsamlı sonuç sayfasında albümün ismini ve piyasaya çıktığı yılı görebiliyorsunuz. Şarkının sözlerine tek dokunuşta ulaşabiliyorsunuz.

SoundHound ayrıca iTunes üzerinden parçayı dinlemenize, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmanıza ve video klibini Youtube’dan izlemenize imkan veriyor. Aradığınız şarkının türüne göre size benzer ve yeni isimler önermesi, telefonunuz için melodiler sunması da cabası.

SoundHound ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan bir uygulama. Ancak derdiniz sadece sınırsız miktarda şarkı arayabilmekse ücretsiz versiyon sizi tatmin edecektir. Zira 6,99 $’lık ücret sizi sadece reklamlardan korumaya yarıyor.

SoundHound sadece iPhone’da değil, iPod Touch ve iPad’de de çalışıyor. Android işletim sistemli cihazlar için de bir uygulama mevcut. Telefonunuza yüklemek için App Store’da SoundHound sayfasını ziyaret etmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder